Sukukokous Helsingissä 1957

Suomen Sukututkimusseuran Genos-aikakauslehdessä 1957 oli Sukuyhdistysuutisia-palstalla (1957, s. 60) seuraava uutinen:

Schwartzberg - Mustakallio suvun kokous pidettiin 17.1. [Helsingin] Insinööritalolla. Tämä järjestyksessä kuudes sukukokous (alkaen 1889) oli koonnut kaikista sukuhaaroista osanottajia yli 160. Tilaisuuden aloitti lehtori Jaakko Riihikallio teroittaen erityisesti suvun vakaata uskonnollista perinnettä. Musiikkiesitysten jälkeen rovasti H[annes] Mustakallio piti esitelmän Henrik ja Laura Schwartzbergista polveutuvan suvun lukumääräisestä kehityksestä ja ammatillisesta ja maantieteellisestä jakaantumisesta. Professori S[akari] Mustakallio esitti toimenpiteitä suvun kantavanhempien elämäkerran painattamisesta. Tilaisuus päättyi kirkkoh. Heikki Mustakallion hartauspuheeseen ja virteen "Herraa hyvää kiittäkää!".

                                                                  * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Sukuseuran hallitus sai taannoin mielenkiintoisen sähköpostin, jonka liitteenä oli kolme valokuvaa yllä mainitusta sukukokouksesta. Kiitollisena otimme ne vastaan ja laitoimme kuvat kiertämään hallituksen jäseneltä toiselle. Joukossa oli mukana myös muutamia muita sukulaisiamme. "Tunnistustalkoot" onnistuivat kohtuullisesti, mutta paljon jäi kysymysmerkkejä.

Nyt pyydänkin teitä, hyvät sukuseuran jäsenet, auttamaan kasvojen tunnistamisessa ja mahdollisten virheiden korjaamisessa. Lähettäkää palautetta kotisivujen ylläpitäjälle osoitteeseen kari.j.mustakallio@kolumbus.fi. Merkitkää mihin kuvaan (A, B tai C) ja mihin numeroon palautteenne on tarkoitettu. – Kiitos jo etukäteen yhteistyöstänne!

 

 

.