.

Henrik ja Laura – Kyläooppera Säräisniemellä 08/2017

Kuvakooste

Tässä kuvakoosteessa on 99 still-kuvaa. 
Olen (Kari J.) kerännyt tähän osioon yksittäisiä kuvaruutuja Martti-serkkuni ja itseni ottamista materiaaleista. Enemmistö kuvateksteistä ovat suoria lainauksia esityksen vuorosanat-tiedostosta, joka löytyy Googlen pilvestä https://drive.google.com/drive/folders/0B4bRGvixlYOccl9RMXFILW1IeEU?usp=sharing, Tämä linkki on myös kotisivujen etusivulla.
Olen valinnut kuvat siten, että näkyvä tilanne on mahdollisimman luontevasti  kytköksissä kuvatekstiin.

Lähes kaikki kuvat ovat kuvakaappauksia kolmesta tilaisuudessa kuvatusta videosta. Näin siksi, että kuvausta suunniteltaessa tilaisuuden taiteilijat esittivät toiveen salamavalon käytön välttämisestä ja pidättäytymistä nykyaikaisen järjestelmäkameran käytöstä peilin selvästi kuultavan läpsähdysäänen vuoksi.
Suurin osa kuvista ovat voimakkaita osasuurennoksia, jolloin tarkkuus ja valotus eivät ole kohdallaan ja laatu on facebook-tasoa. Olin tästä tietoinen kuvia valitessani. Tavoitteena on ollut "tilanteen hengen tallentaminen" korkean taiteellisen ja teknisen tason sijaan. 


Käyttöohje

Alla olevaa Hannu Mustakallion kuvaa napauttamalla kuva suurenee.  Kuvan laidassa olevilla nuolilla voit siirtyä eteen tai taakse. Se onnistuu myös tietokoneen näppäimistön nuoli-painikkeilla.
Valkea kuvateksti on mustassa palkissa. Sen saat esiin napauttamalla kuvaa kursorilla tai tabletti-koneessa sormenpäällä. Kuvateksti skaalautuu kuvan rajauksen ja  kuvaruudun leveyden mukaan, joten pienellä ruudullla teksti saattaa peittää isonkin osan kuvasta. – Kokemukseni mukaan näitä sivuja voit selailla myös kännykällä. 

Kuvateksti poistuu kuvaa tai mustan tekstipalkin oikean yläkulman ruksia napauttamalla.   Kuvan oikeassa yläreunassa olevan ruksin napautus palauttaa sinut Kuvakooste-sivuston alkuun.

.