.

Hannes Mustakallio: Henrik ja Laura Schwarzberg. Elämänkuvaus

Sukuseuramme kotisivuilla julkaistaan digitoituna Hannes Mustakallion (1887 – 1966) teos ”Henrik ja Laura Schwartzberg. Elämänkuvaus”, joka ilmestyi alun perin vuonna 1958. Jälkeläiset ovat ystävällisesti antaneet luvan digitointiin, josta on käytännössä huolehtinut Martti Mustakallio.

Hannes Mustakallio oli Henrikin ja Lauran pojanpoika. Hänen isänsä oli lähetysjohtaja Jooseppi Mustakallio. Hannes toimi muun muassa ylimääräisenä pappina Sörnäisten suomalaisessa seurakunnassa (1925 – 1940) ja Nivalan kirkkoherrana (1940 – 1952).

Henrik ja Laura Schwartzberg -teoksen avulla saamme runsaasti tietoja esivanhempiemme vaiheista. Teos on iästään huolimatta säilyttänyt arvonsa myös kirkkohistoriallisena tutkimuksena.

Käyttöohje: Tämä on skannaamalla toteutettu taltiointi. Valitettavasti tätä versiota ei isolla näytöllä voi suurentaa koko kuvaruudun kokoiseksi, vaan on tyydyttävä suorakaiteen rajaamaan alaan. Vie kursori suorakaiteen sisälle, jolloin alapalkin nuolet sekä plus- ja miinus-merkit aktivoituvat. Voit siirtyä sivulta toiselle, sekä suurentaa / pienentää suorakaiteen sisällä olevaa tekstiä.

Tiedosto on varsin suuri, kirjassahan on 157 sivua. Latautuminen kestää jonkin aikaa. Tabletilla tai älypuhelimella avaaminen saattaa joissakin olosuhteissa epäonnistua nettiyhteyden heikkouden takia.

Ajankohtaista-sivulta löydät toisen linkin, josta pääset parempilaatuiseen versioon.

.