.

Toukokuu 2016, Jäsenkirje, lähettäjänä puheenjohtaja Hannu Mustakallio. Lyhyt katsaus menneeseen, muistutus jäsenmaksun ajankohtaisuudesta, maininta lähestyvästä sukukokouksesta.

Hyvät Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsenet, hyvät muut sukulaiset!

Rokualla elokuussa 2011 perustetussa Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseurassa on nyt 69 jäsentä. Hallitus hyväksyi uusimmat jäsenet kokouksessaan Helsingissä 29.4. Jäsenet jakautuvat sukuhaaroittain seuraavasti: Kusti 1, Maria 2, Henrik 1, Johannes 16, Jaakko 43 ja Jooseppi 6.

Hallitus totesi, että olemme äskettäin saaneet yhteyden kahteen sukuhaaraan (Kalle, 1852 -1899, ja Hanna Riihikallio, 1854 – 1929), joista meillä ei ole vielä jäseniä. Sukuseura on myös ruvennut huolehtimaan esiäitimme Laura Schwartzbergin haudan hoidosta Iisalmen vanhalla hautausmaalla.

Tämä kirje tulee kaikille sukuseuramme jäseniksi hyväksytyille. Lisäksi välitämme kirjeen eri verkostojen kautta muillekin sukulaisille. Kirjettä voi jokainen vastaanottaja välittää sukunsa piirissä muillekin, esimerkiksi nuorelle polvelle.

Toivomme, että jokainen suvustamme kiinnostunut voisi anoa jäsenyyttä ja siten varmistaa informaation saamisen vastaisuudessa. Jäsenyys tuottaa myös konkreettisen edun: jäsenille on sukukokoukseen osallistuminen halvempaa kuin muille.

Tässä vielä kertauksena ohjeet sukuseuran jäsenyyden anomisesta!

Lähetä sähköposti joko Marja Heimoselle (marja.heimonen1@gmail.com) tai Hannu Mustakalliolle (perhe.mustakallio@kolumbus.fi)  sukuhaarasi mukaan seuraavasti:

+ Kustin (Gustafin), Marian (Malkki), Henrikin (Heikun), Johanneksen, Kallen (Karlin), Hannan (Riihikallio) ja Joosepin (Josef) sukuhaaroihin kuuluvat Marja Heimoselle

+ Jaakon (Jakobin) sukuhaaraan kuuluvat Hannu Mustakalliolle

  • Merkitse viestin otsikoksi: Sukuseuran jäsenyys
  • Samaan viestiin voi sisältyä useita saman perheen anomuksia (esimerkiksi puolisot). Tällöin alempana mainitut tiedot ilmoitetaan erikseen kaikista jäsenyyttä anovista.
  • Ilmoita kaikki etunimesi ja sukunimesi (myös mahdollinen entinen sukunimi) sekä syntymäaikasi.
  • Ilmoita sukulinjasi, jonka kautta kuulut Henrikin ja Lauran jälkeläisiin (myös naislinjat otetaan huomioon). Ensimmäiseksi tulee siis joku Henrikin ja Lauran lapsista: Kusti, Maria (Malkki), Henrik, Johannes, Jakob (Jaakko), Karl (Kalle), Johanna (Hanna, Riihikallio) tai Josef (Jooseppi). Nimeä tämän jälkeen ne esi-isäsi tai -äitisi (tai puolisosi), joiden kautta sukulaisuus on periytynyt sinulle. Ilmoita aina asianomaisen sukunimi (myös mahdollinen entinen sukunimi). Esimerkki: Jaakko – Johannes Jaakko Mustakallio – Lauri Mustakallio – Hannu Mustakallio (jonka puoliso Leena Mustakallio o.s. Huhtinen).
  • Ilmoita posti- ja sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi.

Oletko mukana Facebookissa: kyllä/ei. Haluatko tulla kutsutuksi Facebookin suljettuun ryhmään?

Hallitus on perustanut Facebookiin suljetun ryhmän ja kutsunut ryhmään jäseniä, jotka ovat antaneet siihen luvan. Ryhmä on tarkoitettu vain sukuseuran jäsenille, ei muille sukulaisille. Siksi jäseneksi kutsuminen pysyy sukuseuran hallituksen tehtävänä. Facebook-ryhmässä voi kuka tahansa tiedottaa tai käydä keskustelua sukuun liittyvistä asioista.

Jäsenet ovat jäsenhakemuksen yhteydessä maksaneet jäsenmaksun (vuosilta 2014 – 2015). Muutama jäsen on maksanut jäsenmaksun jo kuluvalta vuodelta.

Kaikkia muita pyydämme maksamaan vuoden 2016 jäsenmaksun, joka on täysi-ikäisiltä 20 euroa ja 15 – 17-vuotiailta 10 euroa. Rahastonhoitaja Kari Mustakallio lähettää vielä erikseen pyynnön jäsenmaksun maksamisesta, mutta sen voi hoitaa jo ennen sitä seuraavilla tiedoilla.

Jäsenmaksu maksetaan Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Viitenumeroa ei ole, mutta merkitse tiedonantoja-kohtaan: Jäsenmaksu 2016 + nimi (nimet).

Hallitus toimii talkooperiaatteella, mutta sukuseuran asioiden hoitaminen vaatii myös taloudellista panostusta. Menoja ovat esimerkiksi

+ Lauran haudan hoitomaksu

+ Henrikin hautakiven tekstien kultaaminen Säräisniemen kirkkomaalla

+ sukukokouksen tilavuokra

+ omien kotisivujen toteuttaminen.

+ + +

Niin kuin kerroin edellisessä jäsenkirjeessämme viime vuoden lopussa, esiäitimme Laura Katarina Schwartzbergin (o.s. Stenbäck) elämästä tuli 22.2.2016 kuluneeksi 200 vuotta.

Kun otimme Henrikin 200-vuotismuiston huomioon sukukokouksessamme Rokualla elokuussa 2011, ensi elokuussa muistelemme vastaavasti Lauraa. Sukukokous on siis omistettu hänen 200-vuotissynttäreilleen. Tunnuksena on yksinkertaisesti Laura 200 v.

Halusimme tällä kertaa valita kokouspaikan Helsingistä, jotta mahdollisimman moni sukumme perinteistä kiinnostunut pääsisi tulemaan mukaan. Asuuhan suuri osa meidänkin sukumme jäsenistä pääkaupunkiseudulla.

Ajankohta on lauantai 6. elokuuta 2016 klo 11.30 - 21 ja paikka Hotel Haaga Helsingissä (Nuijamiestenkatu 10). Hotel Haaga tarjoaa meille hyvät ja rauhalliset puitteet. Sinne on myös hyvät liikenneyhteydet.

Sukuseura on neuvotellut hotellin kanssa paketin, johon sisältyvät kaikki ruokailut ja osa kokoustilan vuokrasta. Kauempaa tulevat voivat yöpyä sunnuntain vastaisen yön hotellissa (tarjoushinnasta tietoa erikseen).

Oheisessa liitteessä on tarkempia tietoja sukukokoukseen ilmoittautumisesta ja maksuista sekä ulkoisista puitteista. Julkistamme myös alustavan ohjelman.

Toukokuun lopussa julkistamme Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran kotisivut, joille kokoamme tietoa sukuseurasta ja suvusta sekä elokuun sukukokouksesta. Perästä kuuluu!

Sukukokoukseen ovat tervetulleita kaikki Henrikin ja Lauran jälkeläiset, mutta erityisesti se on sukuseuramme ensimmäinen virallinen kokoontuminen.

Pyydämme jokaista nykyistä jäsentä viemään sukuviestiä eteenpäin ja kertomaan mahdollisuudesta liittyä seuraamme.

 

Lämpimin sukuterveisin

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura

c/o Valovuodentie 6, 80170 Joensuu

 

Hannu Mustakallio, puheenjohtaja (perhe.mustakallio@kolumbus.fi, puh. 040 531 3214)

Katariina Mustakallio, varapuheenjohtaja (katariina.mustakallio@uta.fi)

Marja Heimonen, sihteeri (marja.heimonen1@gmail.com)

Kari Mustakallio, rahastonhoitaja (kari.j.mustakallio@kolumbus.fi)

Leena Carpén, hallituksen jäsen (leena.carpen@vtt.fi)

Sanna Vuornos-Visto, hallituksen jäsen (sanna.vuornos@helsinki.fi)

* * * * * * * 

Huhtikuu 2016, Jäsenkirje, ilmoitus jäsenmaksun ajankohtaisuudesta, lähettäjä rahastonhoitaja Kari J. Mustakallio

Arvoisa Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsen,

Kuluvan toukokuun alussa seuran puheenjohtaja Hannu Mustakallio kertoi kaikille jäsenille lähetetyssä sähköpostissaan mm. tulevasta sukukokouksesta ja jäsenmaksun ajankohtaisuudesta. 

Jäsenet ovat jäsenhakemuksen yhteydessä maksaneet jäsenmaksun vuosilta 2014 – 2015. 

Muutama jäsen on maksanut jäsenmaksun jo kuluvalta vuodelta. Kaikkia muita pyydän maksamaan vuoden 2016 jäsenmaksun, joka on täysi-ikäisiltä 20 euroa ja 15 – 17-vuotiailta 10 euroa.

Jäsenmaksu maksetaan Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Viitenumeroa ei ole, mutta merkitse tiedonantoja-kohtaan: Jäsenmaksu 2016 + nimi (nimet). Eräpäivä 15.06.2016.

Hallitus toimii talkooperiaatteella, mutta sukuseuran asioiden hoitaminen vaatii myös taloudellista panostusta. Menoja ovat esimerkiksi

+ Lauran haudan hoitomaksu

+ Henrikin hautakiven tekstien kultaaminen Säräisniemen kirkkomaalla 

+ sukukokouksen tilavuokra

+ omien kotisivujen toteuttaminen

Sukuseuraterveisin

Kari J. Mustakallio

Sukuseuran hallituksen jäsen, rahastonhoitaja

.