.

 

Tällä sivulla kaikki v. 2019 jäsenkirjeet aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä.

Jäsenkirje tammikuusssa 2019
Kirjeen lähettäjä: sukuseuran esimies / puheenjohtaja Hannu Mustakallio
Kirjeen aiheita:
1. Hyvän uuden vuoden toivotus jäsenille
2. Sukukokous Helsingissä 17.8.2019
3. Sukuseuramme jäsenmäärä sukuhaaroittain
4. Liisa Penttisen väitöskirja
5. Puheejohtajan ilmoitus eläkkeellejäämisestään

+ + + + + + + + + + + + +

Joensuussa 8.1.2019

Hyvät Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsenet, rakkaat sukulaiset!

Haluan toivottaa kaikille sukuseuramme jäsenille hyvää ja onnellista vuotta 2019. Tänä vuonna pidämme sukukokouksen, joka on seuramme historiassa toinen perustamiskokouksen jälkeen. Olemme kokoontuneet ensiksi Rokualla elokuussa 2011 ja viimeksi Helsingissä hotelli Haagassa elokuussa 2016.

Sukuseuran hallitus on päättänyt järjestää seuraavan sukukokouksen Helsingin Vuosaaressa lauantaina ensi elokuun 17. päivänä. Kokouspaikkana on ortodoksinen kulttuurikeskus Sofia. Siihen voi alustavasti tutustua vilkaisemalla sen kotisivuja osoitteessa www.sofia.fi.

Aloitamme kokoontumisen lounaalla ja päätämme sen iltakahviin kello 21:een mennessä. Aikataulu noudattelee samoja suuntaviivoja kuin viime kerralla.

Annamme seuraavassa jäsenkirjeessä ensi huhtikuussa tarkempia tietoa ilmoittautumisesta, osanottomaksuista ja liikenneyhteyksistä.

Sukuseurallamme oli vuodenvaihteessa (31.12.2018) yhteensä 97 jäsentä, jotka jakautuivat eri haarojen kesken seuraavasti: Kusti (Gustaf) 6, Maria (Malkki) 3, Henrik 3, Johannes 20, Jaakko 51, Jooseppi 11 ja Hanna (Riihikallio) 3. Kallen (Karl) haaran edustus puuttuu edelleen jäsenkunnastamme. Kenestä mahtaa tulla sukuseuran sadas jäsen? Hänelle on luvassa pieni muistaminen.

Kiitos teille, jotka maksoitte viime vuoden jäsenmaksun viime kesänä tai alkusyksystä. Erityiskiitos teille, jotka osoititte kannatustanne tavallista jäsenmaksua (20 euroa) enemmän!

Suurin osa jäsenistämme kuuluu myös sukuseuran suljettuun Facebook-ryhmään.  Ryhmä on tarkoitettu sukuseuran jäsenille, ei muille sukulaisille. Jos haluat liittyä ryhmän jäseneksi, ilmoita siitä puheenjohtajalle. Ryhmässä voi kuka tahansa tiedottaa tai käydä keskustelua sukuun liittyvistä asioista.

+++

Pyrimme levittämään jäsenillemme myös sukuamme koskevaa tutkimustietoa. Tässä siitä yksi esimerkki.

Itä-Suomen yliopistossa väitteli 14.12.2018 kirkkohistoriasta kuopiolainen pastori Liisa Penttinen tutkimuksella Vaivaishoidosta yhdistysmuotoiseen seurakuntadiakoniaan. Diakoniatyö Kuopion kaupunki- ja maaseurakunnassa sekä siitä eronneissa seurakunnissa 1850–1944.Väitöskirja käsittelee muun muassa tuomiorovasti Johannes Schwartzbergin panosta seurakuntadiakonian periaatteen esittäjänä sekä hänen sukulaistensa Juho Abraham Mennanderin (Mannermaan) ja Johannes Jaakko Mustakallion ynnä hänen poikansa Juho (Hannes) Mustakallion panosta seurakuntadiakonian johtavina toteuttajina Kuopiossa. Johannes Jaakko kuului Jaakon haaraan, muut Johanneksen haaraan.

Suvun panosta kuvataan sivulla 80 olevassa kappaleessa, joka päättyy: ”Näin ollen voidaan hyvällä syyllä sanoa, että kuopiolaisen diakoniatyön alkujuuret olivat vahvasti sidoksissa Schwartzbergin–Mustakallion sukuun.”

+ + +

Kirjoitan tätä jäsenkirjettä Joensuun Utrassa. Olen toiminut kirkohistorian professorina Joensuussa syksystä 2003 lähtien ja muuttanut tänne Leena-puolisoni ja nuorimman poikamme kanssa jouluna 2005.

Nyt olen jäämässä eläkkeelle. Pidän jäähyväisluennon Itä-Suomen yliopistossa 28.2.2019 klo 13.00 (Agora-rakennus, sali AT 100). Samassa yhteydessä Karjalan teologinen seura julkaisee erityisen emerituskirjan Kaikki me olemme jostain kotoisin, joka koostuu Joensuun-aikana pitämistäni puheista ja eri tahoilla julkaisemistani artikkeleista.

Kirjassa julkaistaan muun muassa 25 erikseen arvioitua tieteellistä artikkelia, joiden joukossa on Henrik Schwartzberg (1811–1857) herännäispappina. Artikkeliin sisältyy kuva Henrik Schwartzbergin (sekä Johannes Jaakko ja Edla Sofia Mustakallion) haudasta Säräisniemen kirkkomaalla ja Lauran hautarististä Iisalmen vanhalla hautausmaalla (koordinaatteineen).

Kirja rahoitetaan tilausmaksuilla. Kaikki tilaajat saavat nimensä kirjan lopussa julkaistavaan Tabulaaneli onnittelijoiden luetteloon. Kirjan hinta on tavallisille tilaajille 35 euroa (sisältää postituksen).Hallitus on päättänyt, että sukuseura on mukana Tabulassa.Samalla jäsenille tarjotaan tässä tietoa kirjasta ja sen tilaamisesta. Toisessa liitteessäon linkki sähköiseen tilauslomakkeeseen. Maksu suoritetaan sitten Karjalan teologisen seuran tilille.

Tutustu rauhassa kirjaesitteeseen ja sisällysluetteloon. Kiinnostuneiden kannattaa tehdä päätöksensä lähiaikoina, koska Tabulasulkeutuu 21.1.2019.

Lämpimin sukuterveisin

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura

c/o Valovuodentie 6, 80170 Joensuu

Pankkitili FI34 1330 3000 1373 42

Hannu Mustakallio, puheenjohtaja (perhe.mustakallio@kolumbus.fi, puh. 040 531 3214)

Katariina Mustakallio, varapuheenjohtaja (katariina.mustakallio@uta.fi)

Marja Heimonen, sihteeri (marja.heimonen1@gmail.com)

Kari Mustakallio, rahastonhoitaja (kari.j.mustakallio@kolumbus.fi)

Leena Carpén, hallituksen jäsen (leena.carpen@vtt.fi)

Tom Krusius, hallituksen jäsen (tom.krusius@pp.fimnet.fi)

Martti Mustakallio, hallituksen jäsen (martti.mustakallio@gmail.com)

Sanna Vuornos-Visto, hallituksen jäsen (sanna.vuornos@helsinki.fi)

+ + + + + + 

 
.