.

 

Tällä sivulla kaikki v. 2019 jäsenkirjeet aikajärjestyksessä, uusin ylimmäisenä.

Jäsenkirje kesäkuussa 2019

Kirjeen lähettäjä: sukuseuran esimies / puheenjohtaja Hannu Mustakallio
Kirjeen aiheita:
     1. Sukuseuran jäsenmäärä ja jakautuma sukuhaaroittain
     2. Ohjeet sukuseuran jäsenyyden anomiseen
     3. Facebook-ryhmä
     4. Jäsenmaksu
     5. Tämän vuoden sukukokous pidetään Helsingissä 17.8.2019
     6. Sukukokoukseen ilmoittautuminen, osanottomaksu, tilaisuuuden ohjelma

+ + + + + + + + 

Hyvät Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsenet, hyvät muut sukulaiset!

Perustimme Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran Rokualla (Utajärvellä ja Vaalassa) elokuussa 2011 järjestetyssä sukutapaamisessa, jossa oli mukana runsaasti osanottajia. Seuraavan kerran kokoonnuimme Helsingissä elokuussa 2016.

Sukuseurassamme on nyt noin 100 jäsentä. Hallitus hyväksyi uusimmat jäsenet kokouksessaan viime maaliskuussa. Sattui hauskasti, että uusimmat jäsenemme ovat Henrik (Lybeck Espoosta) ja Laura (Lammert Helsingistä), jotka edustavat Gustafin (Kustin) haaraa ja nuorta polvea. Vielä lämpimästi tervetuloa sukuseuran jäseniksi!

Jäsenet jakautuvat tällä hetkellä sukuhaaroittain seuraavasti (Henrikin ja Lauran lasten ikäjärjestyksen mukaan): Gustaf (Kusti) 9, Maria 3, Henrik (Heikku) 3, Johannes 20, Jaakko 51, Hanna 3 ja Jooseppi 11. Vain Karlin (Kalle) jälkeläisiä emme ole vielä saaneet joukkoomme, vaikka olemmekin pyrkineet rakentamaan yhteyksiä myös heihin.

Tämä kirje tulee kaikille sukuseuramme jäseniksi hyväksytyille. Lisäksi välitämme kirjeen eri verkostojen kautta muillekin sukulaisille. Kirjettä voi jokainen vastaanottaja jakaa sukunsa piirissä muillekin, esimerkiksi nuorelle polvelle.

+ + +

Toivomme, että jokainen Schwartzbergin–Mustakallion suvusta kiinnostunut voisi anoa jäsenyyttä ja siten varmistaa informaation saamisen vastaisuudessa.Jäsenyys tuottaa myös konkreettisen edun: jäsenille on sukukokoukseen osallistuminen halvempaa kuin muille.

Tässä vielä kertauksena ohjeet sukuseuran jäsenyyden anomisesta!

Lähetä sähköposti joko Marja Heimoselle (marja.heimonen1@gmail.com) tai Hannu Mustakalliolle (perhe.mustakallio@kolumbus.fi)  sukuhaarasi mukaan seuraavasti:
     + Kustin (Gustafin), Marian (Malkki), Henrikin (Heikun), Johanneksen, Kallen (Karlin), Hannan (Riihikallio) ja Joosepin (Josef) sukuhaaroihin kuuluvat Marja Heimoselle
     + Jaakon (Jakobin) sukuhaaraan kuuluvat Hannu Mustakalliolle

 • Merkitse viestin otsikoksi: Sukuseuran jäsenyys
 • Samaan viestiin voi sisältyä useita saman perheen anomuksia (esimerkiksi puolisot). Tällöin alempana mainitut tiedot ilmoitetaan erikseen kaikista jäsenyyttä anovista.
 • Ilmoita kaikki etunimesi ja sukunimesi (myös mahdollinen entinen sukunimi) sekä syntymäaikasi.
 • Ilmoita sukulinjasi, jonka kautta kuulut Henrikin ja Lauran jälkeläisiin (myös naislinjat otetaan huomioon). Ensimmäiseksi tulee siis joku Henrikin ja Lauran lapsista: Kusti, Maria (Malkki), Henrik, Johannes, Jakob (Jaakko), Karl (Kalle), Johanna (Hanna, Riihikallio) tai Josef (Jooseppi). Nimeä tämän jälkeen ne esi-isäsi tai -äitisi (tai puolisosi), joiden kautta sukulaisuus on periytynyt sinulle. Ilmoita aina asianomaisen sukunimi (myös mahdollinen entinen sukunimi). Esimerkki: Jaakko – Johannes Jaakko Mustakallio – Lauri Mustakallio – Hannu Mustakallio (jonka puoliso Leena Mustakallio o.s. Huhtinen).
 • Ilmoita posti- ja sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi.
 • Oletko mukana Facebookissa: kyllä/ei. Haluatko tulla kutsutuksi Facebookinsuljettuun ryhmään?

Hallitus on perustanut Facebookiinsuljetun ryhmän ja kutsunut ryhmään jäseniä, jotka ovat antaneet siihen luvan. Ryhmä on tarkoitettu vain sukuseuran jäsenille, ei muille sukulaisille. Siksi jäseneksi kutsuminen pysyy sukuseuran hallituksen tehtävänä. Facebook-ryhmässä voi kuka tahansa tiedottaa tai käydä keskustelua sukuun liittyvistä asioista.

+ + +

Pyydämme sukuseuran jäseniä maksamaan kesäkuun aikana vuoden 2019 jäsenmaksun, joka on 20 euroa.Rahastonhoitaja Kari Mustakallio lähettää vielä erikseen pyynnön jäsenmaksun maksamisesta, mutta sen voi hoitaa jo ennen sitä seuraavilla tiedoilla.

Jäsenmaksu maksetaan Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Viitenumeroa ei ole, mutta merkitse Tiedonantoja-kohtaan: Jäsenmaksu 2019 + nimi (nimet).

Hallitus toimii talkooperiaatteella, mutta sukuseuran asioiden hoitaminen vaatii myös taloudellista panostusta. Menoja ovat esimerkiksi
     + Lauran haudan hoitomaksu
     + sukukokouksen tilavuokra
     + omien kotisivujen ylläpitäminen osoitteessa www.henrik-ja-laura.fi

+ + +

Olemme jo aiemmin kertoneet, että seuraava sukukokouksemme pidetään Helsingin Vuosaaressa Kulttuurikeskus Sofiassa 17.8.2019. Näin ensimmäinen ”normaali” sukukokousten välinen kolmivuotiskausi on täyttymässä.

Tässä kirjeessä on tietoa sukukokouksen ohjelmasta ja siihen ilmoittautumisesta.

Halusimme myös tällä kertaa valita kokouspaikan Helsingistä, jotta mahdollisimman moni suvustamme kiinnostunut pääsisi mukaan. Asuuhan suuri osa sukumme jäsenistä pääkaupunkiseudulla.

Sukuseura on neuvotellut hotellin kanssa paketin, johon sisältyvät kaikki ruokailut. Tämä pakettihinta on siis sukukokouksen osanottomaksu.  Kauempaa tulevat voivat yöpyä sunnuntain vastaisen yön hotellissa.

Sukukokoukseen ovat tervetulleita kaikki Henrikin ja Lauran jälkeläiset, mutta erityisesti se on sukuseuramme toinen virallinen kokoontuminen. Toivomme mahdollisimman runsasta osanottoa niin että mukana olisi myös eri-ikäisiä.

Osanottomaksuun sisältyvät seuraavat ravintolapalvelut:

 • Lounas noutopöydästä
 • Iltapäiväkahvi, pieni suolainen sekä makea kahvileipä
 • Päivällinen noutopöydästä
 • Päätöskahvit ja suolainen kahvileipä

Ilmoittautuminen ja maksut

 • Osanottajat ilmoittautuvat 15.7.2019 mennessä Hannu Mustakalliolle (kaikki sukuhaarat) sp-osoitteella perhe.mustakallio@kolumbus.fi. Kirjoita otsikoksi viestiin ”Sukukokous 2019”. Ilmoita nimesi ja sukuhaarasi sekä se, oletko sukuseuran jäsen vai ei-jäsen. Samassa viestissä voit ilmoittaa esimerkiksi koko perheesi.
 • Maksa osanottomaksu (pakettihinta ruokailuista) samoin 15.7. mennessä Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Mainitse tiedonannoissa Sukukokous 2019 + osanottajan nimi.
 • Pakettihinta ruokailuista on 62 eur/henkilö (4–12-vuotiaat lapset 1 eur/ikävuosi, alle 4-vuotiaat maksutta).
 • Ne aikuiset, jotka eivät ole kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaneita sukuseuran jäseniä, maksavat sukuseuralle lisäksi 20 eur (yhteensä siis 82 eur).
 • Koska joudumme ilmoittamaan lopullisen ja sitovan osanottajamäärän hotellille viimeistään 22.7.2019, ilmoittaudu ja maksa ajoissa!
 • Yöpyjät varaavat oma-aloitteisesti hotellihuoneen (010 277 900, reception@sofia.fi). Majoitus 2 hengen huoneessa 90 eur/vrk, 1 hengen huoneessa 70 eur/vrk, perhehuoneet 3–5 hengelle 115–200 eur/vrk
 • Jos voit tarjota apuasi kokoukseen tulevien lasten hoidossa, ilmoita siitä etukäteen Hannu Mustakalliolle.

Sofian kotisivuilla www.sofia.fi on tietoa muun muassa liikenneyhteyksistä (Yhteystiedot: Sijainti ja ajo-ohjeet).

OHJELMA

11.30–13.00 Saapuminen Kulttuurikeskus Sofiaan ja lounas

13.00–13.30 Osanottajien rekisteröityminen (sukuseuralle)

13.30–14.00 Avaus, sukuseuran puheenjohtaja Hannu Mustakallio. Kulttuurikeskus Sofian esittely: Metropoliitta Ambrosius.

14.00–14.30 Päiväkahvi

14.30–16.30
             - Suunnitelma Schwartzbergin–Mustakallion sukuun kohdistuvasta tutkimuksesta, Tom Krusius.
             - Kuopion tuomiorovasti Johannes Schwartzberg (1846–1915) kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana, Hannu Mustakallio.

16.30–17.30 Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran sääntömääräinen kokous. Virallinen kokouskutsu dokumentteineen lähetetään sukuseuran jäsenille viimeistään kuukausi ennen sukukokousta.

17.30–18.30 Päivällinen noutopöydästä

18.30–20.00 Ohjelmaa, illanvietto: Paneelikeskustelu ”Mitä suku ja sukuseura merkitsevät minulle”. Mahdollisuus esittää vapaamuotoisesti sukuun liittyviä muistoja. Ota etukäteen yhteyttä Hannu Mustakallioon.

20.00–20.30 Päätöskahvit

20.30–21.00 Iltahartaus ja päätössanat

 

Lämpimin sukuterveisin

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura
c/o Valovuodentie 6, 80170 Joensuu

Hannu Mustakallio, puheenjohtaja (perhe.mustakallio(ät)kolumbus.fi, puh. 040 531 3214)
Katariina Mustakallio, varapuheenjohtaja (katariina.mustakallio(at)tuni.fi)
Marja Heimonen, sihteeri (marja.heimonen1(ät)gmail.com)
Kari Mustakallio, rahastonhoitaja (kari.j.mustakallio(ät)kolumbus.fi)
Leena Carpén, hallituksen jäsen (leena.carpen(ät)vtt.fi)
Tom Krusius, hallituksen jäsen (tom.krusius(ät)pp.fimnet.fi)
Martti Mustakallio, hallituksen jäsen (martti.mustakallio(ät)gmail.com)
Sanna Vuornos-Visto, hallituksen jäsen (sanna.vuornos(ät)helsinki.fi)

+ + + + + + + + + 

Jäsenkirje tammikuusssa 2019
Kirjeen lähettäjä: sukuseuran esimies / puheenjohtaja Hannu Mustakallio
Kirjeen aiheita:
1. Hyvän uuden vuoden toivotus jäsenille
2. Sukukokous Helsingissä 17.8.2019
3. Sukuseuramme jäsenmäärä sukuhaaroittain
4. Liisa Penttisen väitöskirja
5. Puheejohtajan ilmoitus eläkkeellejäämisestään

+ + + + + + + + + + + + +

Joensuussa 8.1.2019

Hyvät Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsenet, rakkaat sukulaiset!

Haluan toivottaa kaikille sukuseuramme jäsenille hyvää ja onnellista vuotta 2019. Tänä vuonna pidämme sukukokouksen, joka on seuramme historiassa toinen perustamiskokouksen jälkeen. Olemme kokoontuneet ensiksi Rokualla elokuussa 2011 ja viimeksi Helsingissä hotelli Haagassa elokuussa 2016.

Sukuseuran hallitus on päättänyt järjestää seuraavan sukukokouksen Helsingin Vuosaaressa lauantaina ensi elokuun 17. päivänä. Kokouspaikkana on ortodoksinen Kulttuurikeskus Sofia. Siihen voi alustavasti tutustua vilkaisemalla sen kotisivuja osoitteessa www.sofia.fi.

Aloitamme kokoontumisen lounaalla ja päätämme sen iltakahviin kello 21:een mennessä. Aikataulu noudattelee samoja suuntaviivoja kuin viime kerralla.

Annamme seuraavassa jäsenkirjeessä ensi huhtikuussa tarkempia tietoa ilmoittautumisesta, osanottomaksuista ja liikenneyhteyksistä.

Sukuseurallamme oli vuodenvaihteessa (31.12.2018) yhteensä 97 jäsentä, jotka jakautuivat eri haarojen kesken seuraavasti: Kusti (Gustaf) 6, Maria (Malkki) 3, Henrik 3, Johannes 20, Jaakko 51, Jooseppi 11 ja Hanna (Riihikallio) 3. Kallen (Karl) haaran edustus puuttuu edelleen jäsenkunnastamme. Kenestä mahtaa tulla sukuseuran sadas jäsen? Hänelle on luvassa pieni muistaminen.

Kiitos teille, jotka maksoitte viime vuoden jäsenmaksun viime kesänä tai alkusyksystä. Erityiskiitos teille, jotka osoititte kannatustanne tavallista jäsenmaksua (20 euroa) enemmän!

Suurin osa jäsenistämme kuuluu myös sukuseuran suljettuun Facebook-ryhmään.  Ryhmä on tarkoitettu sukuseuran jäsenille, ei muille sukulaisille. Jos haluat liittyä ryhmän jäseneksi, ilmoita siitä puheenjohtajalle. Ryhmässä voi kuka tahansa tiedottaa tai käydä keskustelua sukuun liittyvistä asioista.

+++

Pyrimme levittämään jäsenillemme myös sukuamme koskevaa tutkimustietoa. Tässä siitä yksi esimerkki.

Itä-Suomen yliopistossa väitteli 14.12.2018 kirkkohistoriasta kuopiolainen pastori Liisa Penttinen tutkimuksella Vaivaishoidosta yhdistysmuotoiseen seurakuntadiakoniaan. Diakoniatyö Kuopion kaupunki- ja maaseurakunnassa sekä siitä eronneissa seurakunnissa 1850–1944.Väitöskirja käsittelee muun muassa tuomiorovasti Johannes Schwartzbergin panosta seurakuntadiakonian periaatteen esittäjänä sekä hänen sukulaistensa Juho Abraham Mennanderin (Mannermaan) ja Johannes Jaakko Mustakallion ynnä hänen poikansa Juho (Hannes) Mustakallion panosta seurakuntadiakonian johtavina toteuttajina Kuopiossa. Johannes Jaakko kuului Jaakon haaraan, muut Johanneksen haaraan.

Suvun panosta kuvataan sivulla 80 olevassa kappaleessa, joka päättyy: ”Näin ollen voidaan hyvällä syyllä sanoa, että kuopiolaisen diakoniatyön alkujuuret olivat vahvasti sidoksissa Schwartzbergin–Mustakallion sukuun.”

+ + +

Kirjoitan tätä jäsenkirjettä Joensuun Utrassa. Olen toiminut kirkohistorian professorina Joensuussa syksystä 2003 lähtien ja muuttanut tänne Leena-puolisoni ja nuorimman poikamme kanssa jouluna 2005.

Nyt olen jäämässä eläkkeelle. Pidän jäähyväisluennon Itä-Suomen yliopistossa 28.2.2019 klo 13.00 (Agora-rakennus, sali AT 100). Samassa yhteydessä Karjalan teologinen seura julkaisee erityisen emerituskirjan Kaikki me olemme jostain kotoisin, joka koostuu Joensuun-aikana pitämistäni puheista ja eri tahoilla julkaisemistani artikkeleista.

Kirjassa julkaistaan muun muassa 25 erikseen arvioitua tieteellistä artikkelia, joiden joukossa on Henrik Schwartzberg (1811–1857) herännäispappina. Artikkeliin sisältyy kuva Henrik Schwartzbergin (sekä Johannes Jaakko ja Edla Sofia Mustakallion) haudasta Säräisniemen kirkkomaalla ja Lauran hautarististä Iisalmen vanhalla hautausmaalla (koordinaatteineen).

Kirja rahoitetaan tilausmaksuilla. Kaikki tilaajat saavat nimensä kirjan lopussa julkaistavaan Tabulaaneli onnittelijoiden luetteloon. Kirjan hinta on tavallisille tilaajille 35 euroa (sisältää postituksen).Hallitus on päättänyt, että sukuseura on mukana Tabulassa.Samalla jäsenille tarjotaan tässä tietoa kirjasta ja sen tilaamisesta. Toisessa liitteessäon linkki sähköiseen tilauslomakkeeseen. Maksu suoritetaan sitten Karjalan teologisen seuran tilille.

Tutustu rauhassa kirjaesitteeseen ja sisällysluetteloon. Kiinnostuneiden kannattaa tehdä päätöksensä lähiaikoina, koska Tabulasulkeutuu 21.1.2019.

Lämpimin sukuterveisin

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura

c/o Valovuodentie 6, 80170 Joensuu

Pankkitili FI34 1330 3000 1373 42

Hannu Mustakallio, puheenjohtaja (perhe.mustakallio(ät)kolumbus.fi, puh. 040 531 3214)

Katariina Mustakallio, varapuheenjohtaja (katariina.mustakallio(ät)uta.fi)

Marja Heimonen, sihteeri (marja.heimonen1(ät)gmail.com)

Kari Mustakallio, rahastonhoitaja (kari.j.mustakallio(ät)kolumbus.fi)

Leena Carpén, hallituksen jäsen (leena.carpen(ät)vtt.fi)

Tom Krusius, hallituksen jäsen (tom.krusius(ät)pp.fimnet.fi)

Martti Mustakallio, hallituksen jäsen (martti.mustakallio(ät)gmail.com)

Sanna Vuornos-Visto, hallituksen jäsen (sanna.vuornos(ät)helsinki.fi)

+ + + + + + 

 
.