.

 

Tällä sivulla on vain tilaisuuden kutsua ja ohjelmaa sisältävät ennakkotiedot. 

Sukukokouksen sisältöön liittyvät tekstit löytyvät muilta välilehdiltä.
Hakemiston löydät sivulta 2019 Helsinki, jossa on lukuisia otsikoita ja alaotsikoita.

+ + + + + + + + + + +

Seuran puheenjohtaja lähetetti kokouskutsun liitteineen sähköpostitse seuran jäsenille 3.7.2019.
Kesäkuussa puheenjohtaja lähetti jäsenille sisällöltään täydellisemmän kokouskutsun, joka on alla olevan OHJELMA-liitteen perässä.

+ + + + + + + + + + + + + ++ + + + + + + + + +

Alla oleva ohjelma ja ilmoittautumisohje lähetettiin jäsenille kesäkuussa.

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura ry

Sukukokous Helsingin Vuosaaressa 
ortodoksisessa Kulttuurikeskus  Sofiassa 17.8.2019

Sukukokoukseen ovat tervetulleita kaikki Henrikin ja Lauran jälkeläiset, mutta erityisesti se on sukuseuramme toinen virallinen kokoontuminen. Edellinen oli Helsingissä Hotelli Haagassa 6.8.2016.

Sukukokouksen käytössä on kokoussali Kallio (150 m2).

Sukuseura on neuvotellut Sofian kanssa paketin, johon sisältyvät kaikki ruokailut. Tämä pakettihinta on siis sukukokouksen osanottomaksu. Kauempaa tulevat voivat yöpyä hotellissa ja sopia siitä erikseen (puh. 010 277 900, reception@sofia.fi). Majoitus 2 hengen huoneessa 90 eur/vrk, 1 hengen huoneessa 70 eur/vrk, perhehuoneet 3–5  hengelle 115–200 eur/vrk

Osanottomaksuun sisältyvät seuraavat ravintolapalvelut:

 • Lounas noutopöydästä
 • Iltapäiväkahvi, pieni suolainen sekä makea kahvileipä
 • Päivällinen noutopöydästä
 • Päätöskahvit ja suolainen kahvileipä

Ilmoittautuminen ja maksut

 • Osanottajat ovat ilmoittautuneet heinäkuun puoliväliin mennessä Hannu Mustakalliolle. Osanottajista (38 aikuista, 5 lasta) on oma tiedosto.
 • Pakettihinta ruokailuista on 62 eur/henkilö (4–12-vuotiaat lapset 1 eur/ikävuosi, alle 4-vuotiaat maksutta).
 • Sukuseura maksaa tilavuokran (400 eur).

Sofian kotisivuilla www.sofia.fi on tietoa muun muassa liikenneyhteyksistä (Yhteystiedot: Sijainti ja ajo-ohjeet).

OHJELMA

11.30–13.00 Saapuminen Kulttuurikeskus Sofiaan ja lounas
13.00–13.30 Osanottajien rekisteröityminen (sukuseuralle)
13.30–14.00 Avaus, sukuseuran puheenjohtaja Hannu Mustakallio (Jaakon haara). Kulttuurikeskus Sofian esittely: Metropoliitta Ambrosius.
14.00–14.30 Osanottajien valokuvaus ja päiväkahvi
14.30–16.30 Sukutietouden iltapäivä

 • Suunnitelma Schwartzbergin–Mustakallion sukuun kohdistuvasta tutkimuksesta, Tom Krusius (Johanneksen haara)
 • Sukuseuran kotisivut, Kari Mustakallio (Jaakon haara)
 • Sukuseuran toimintaa kuvaavat tiedot, jotka ovat jäsenten käytettävissä uudessa pilvipalvelussa, Martti Mustakallio (Jaakon haara)
 • Kuopion tuomiorovasti Johannes Schwartzberg (1846–1915) kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana, Hannu Mustakallio

16.30–17.30 Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran sääntömääräinen kokous. Virallinen kokouskutsu dokumentteineen on lähetetty sukuseuran jäsenille 3.7.2019. Kaikki asiakirjat, myös taloutta koskevat, ovat luettavissa kokouksessa.
17.30–18.30 Päivällinen noutopöydästä
18.30–20.00 Sukuyhteyden ilta

 • Paneelikeskustelu ”Mitä suku ja sukuseura merkitsevät minulle”. Puheenjohtaja: Marja Heimonen (Johanneksen haara). Muut osanottajat: Katariina Mustakallio (Joosepin haara) ja Annukka Pietarinen (Jaakon haara).
 • Sukuseuran edesmenneiden jäsenten muistohetki. Hannu Mustakallio & Sirkku Piehl: Irma Mustakallio (Johanneksen haara). Katariina Mustakallio: Tapio Mustakallio (Joosepin haara)

20.00–20.30 Päätöskahvit

20.30–21.00

 • Iltahartaus: pastori Tuula Tynjä (Jaakon haara)
 • Päätössanat: Hannu Mustakallio

+ + + + + + + + + + + + + + + + 

Alla tilaisuutta yksityiskohtaisemmin esittelevä kirje, joka lähetettiin sähköpostitse  sukuseuran jäsenille yllä olevaa viestiä aiemmin, niin ikään kesäkuussa 2019.

Hyvät Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran jäsenet, hyvät muut sukulaiset!

Perustimme Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran Rokualla (Utajärvellä ja Vaalassa) elokuussa 2011 järjestetyssä sukutapaamisessa, jossa oli mukana runsaasti osanottajia. Seuraavan kerran kokoonnuimme Helsingissä elokuussa 2016.

Sukuseurassamme on nyt noin 100 jäsentä. Hallitus hyväksyi uusimmat jäsenet kokouksessaan viime maaliskuussa. Sattui hauskasti, että uusimmat jäsenemme ovat Henrik (Lybeck Espoosta) ja Laura (Lammert Helsingistä), jotka edustavat Gustafin (Kustin) haaraa ja nuorta polvea. Vielä lämpimästi tervetuloa sukuseuran jäseniksi!

Jäsenet jakautuvat tällä hetkellä sukuhaaroittain seuraavasti (Henrikin ja Lauran lasten ikäjärjestyksen mukaan): Gustaf (Kusti) 9, Maria 3, Henrik (Heikku) 3, Johannes 20, Jaakko 51, Hanna 3 ja Jooseppi 11. Vain Karlin (Kalle) jälkeläisiä emme ole vielä saaneet joukkoomme, vaikka olemmekin pyrkineet rakentamaan yhteyksiä myös heihin.

Tämä kirje tulee kaikille sukuseuramme jäseniksi hyväksytyille. Lisäksi välitämme kirjeen eri verkostojen kautta muillekin sukulaisille. Kirjettä voi jokainen vastaanottaja jakaa sukunsa piirissä muillekin, esimerkiksi nuorelle polvelle.

+ + +

Toivomme, että jokainen Schwartzbergin–Mustakallion suvusta kiinnostunut voisi anoa jäsenyyttä ja siten varmistaa informaation saamisen vastaisuudessa.Jäsenyys tuottaa myös konkreettisen edun: jäsenille on sukukokoukseen osallistuminen halvempaa kuin muille.

Tässä vielä kertauksena ohjeet sukuseuran jäsenyydenanomisesta!

Lähetä sähköposti joko Marja Heimoselle (marja.heimonen1@gmail.com) tai Hannu Mustakalliolle (perhe.mustakallio@kolumbus.fi)  sukuhaarasi mukaan seuraavasti:

+ Kustin (Gustafin), Marian (Malkki), Henrikin (Heikun), Johanneksen, Kallen (Karlin), Hannan (Riihikallio) ja Joosepin (Josef) sukuhaaroihin kuuluvat Marja Heimoselle

+ Jaakon (Jakobin) sukuhaaraan kuuluvat Hannu Mustakalliolle

 • Merkitse viestin otsikoksi: Sukuseuran jäsenyys
 • Samaan viestiin voi sisältyä useita saman perheen anomuksia (esimerkiksi puolisot). Tällöin alempana mainitut tiedot ilmoitetaan erikseen kaikista jäsenyyttä anovista.
 • Ilmoita kaikki etunimesi ja sukunimesi (myös mahdollinen entinen sukunimi) sekä syntymäaikasi.
 • Ilmoita sukulinjasi, jonka kautta kuulut Henrikin ja Lauran jälkeläisiin (myös naislinjat otetaan huomioon). Ensimmäiseksi tulee siis joku Henrikin ja Lauran lapsista: Kusti, Maria (Malkki), Henrik, Johannes, Jakob (Jaakko), Karl (Kalle), Johanna (Hanna, Riihikallio) tai Josef (Jooseppi). Nimeä tämän jälkeen ne esi-isäsi tai -äitisi (tai puolisosi), joiden kautta sukulaisuus on periytynyt sinulle. Ilmoita aina asianomaisen sukunimi (myös mahdollinen entinen sukunimi). Esimerkki: Jaakko – Johannes Jaakko Mustakallio – Lauri Mustakallio – Hannu Mustakallio (jonka puoliso Leena Mustakallio o.s. Huhtinen).
 • Ilmoita posti- ja sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi.
 • Oletko mukana Facebookissa: kyllä/ei. Haluatko tulla kutsutuksi Facebookinsuljettuun ryhmään?

Hallitus on perustanut Facebookiinsuljetun ryhmän ja kutsunut ryhmään jäseniä, jotka ovat antaneet siihen luvan. Ryhmä on tarkoitettu vain sukuseuran jäsenille, ei muille sukulaisille. Siksi jäseneksi kutsuminen pysyy sukuseuran hallituksen tehtävänä. Facebook-ryhmässä voi kuka tahansa tiedottaa tai käydä keskustelua sukuun liittyvistä asioista.

+ + +

Pyydämme sukuseuran jäseniä maksamaan kesäkuun aikana vuoden 2019 jäsenmaksun, joka on 20 euroa.Rahastonhoitaja Kari Mustakallio lähettää vielä erikseen pyynnön jäsenmaksun maksamisesta, mutta sen voi hoitaa jo ennen sitä seuraavilla tiedoilla.

Jäsenmaksu maksetaan Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Viitenumeroa ei ole, mutta merkitse tiedonantoja-kohtaan: Jäsenmaksu 2019 + nimi (nimet).

Hallitus toimii talkooperiaatteella, mutta sukuseuran asioiden hoitaminen vaatii myös taloudellista panostusta. Menoja ovat esimerkiksi

+ Lauran haudan hoitomaksu
+ sukukokouksen tilavuokra
+ omien kotisivujen ylläpitäminen osoitteessa www.henrik-ja-laura.fi

+ + +

Olemme jo aiemmin kertoneet, että seuraava sukukokouksemme pidetään Helsingin Vuosaaressa Kulttuurikeskus Sofiassa 17.8.2019. Näin ensimmäinen ”normaali” sukukokousten välinen kolmivuotiskausi on täyttymässä.

Tässä kirjeessä on tietoa sukukokouksen ohjelmasta ja siihen ilmoittautumisesta.

Halusimme myös tällä kertaa valita kokouspaikan Helsingistä, jotta mahdollisimman moni suvustamme kiinnostunut pääsisi mukaan. Asuuhan suuri osa sukumme jäsenistä pääkaupunkiseudulla.

Sukuseura on neuvotellut hotellin kanssa paketin, johon sisältyvät kaikki ruokailut. Tämä pakettihinta on siis sukukokouksen osanottomaksu.  Kauempaa tulevat voivat yöpyä sunnuntain vastaisen yön hotellissa.

Sukukokoukseen ovat tervetulleita kaikki Henrikin ja Lauran jälkeläiset, mutta erityisesti se on sukuseuramme toinen virallinen kokoontuminen. Toivomme mahdollisimman runsasta osanottoa niin että mukana olisi myös eri-ikäisiä.

Osanottomaksuun sisältyvät seuraavat ravintolapalvelut:

 • Lounas noutopöydästä
 • Iltapäiväkahvi, pieni suolainen sekä makea kahvileipä
 • Päivällinen noutopöydästä
 • Päätöskahvit ja suolainen kahvileipä

Ilmoittautuminen ja maksut

 • Osanottajat ilmoittautuvat 7.2019 mennessäHannu Mustakalliolle (kaikki sukuhaarat) sp-osoitteella perhe.mustakallio@kolumbus.fi. Kirjoita otsikoksi viestiin ”Sukukokous 2019”. Ilmoita nimesi ja sukuhaarasi sekä se, oletko sukuseuran jäsen vai ei-jäsen. Samassa viestissä voit ilmoittaa esimerkiksi koko perheesi.
 • Maksa osanottomaksu (pakettihinta ruokailuista) samoin 7. mennessäHenrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille FI34 1330 3000 1373 42. Mainitse tiedonannoissa Sukukokous 2019 + osanottajan nimi.
 • Pakettihinta ruokailuista on 62eur/henkilö (4–12-vuotiaat lapset 1 eur/ikävuosi, alle 4-vuotiaat maksutta).
 • Ne aikuiset, jotka eivät ole kuluvan vuoden jäsenmaksun maksaneita sukuseuran jäseniä, maksavat sukuseuralle lisäksi 20 eur (yhteensä siis 82 eur).
 • Koska joudumme ilmoittamaan lopullisen ja sitovan osanottajamäärän hotellille viimeistään 22.7.2019, ilmoittaudu ja maksa ajoissa!
 • Yöpyjät varaavat oma-aloitteisesti hotellihuoneen (010 277 900, reception@sofia.fi). Majoitus 2 hengen huoneessa 90 eur/vrk, 1 hengen huoneessa 70 eur/vrk, perhehuoneet 3–5 hengelle 115–200 eur/vrk
 • Jos voit tarjota apuasi kokoukseen tulevien lasten hoidossa, ilmoita siitä etukäteen Hannu Mustakalliolle.

Sofian kotisivuilla www.sofia.fion tietoa muun muassa liikenneyhteyksistä (Yhteystiedot: Sijainti ja ajo-ohjeet).

OHJELMA

11.30–13.00 Saapuminen Kulttuurikeskus Sofiaan ja lounas
13.00–13.30 Osanottajien rekisteröityminen (sukuseuralle)
13.30–14.00 Avaus, sukuseuran puheenjohtaja Hannu Mustakallio. Kulttuurikeskus Sofian esittely: Metropoliitta Ambrosius.
14.00–14.30 Päiväkahvi

14.30–16.30
     - Suunnitelma Schwartzbergin–Mustakallion sukuun kohdistuvasta tutkimuksesta, Tom Krusius.
     - Kuopion tuomiorovasti Johannes Schwartzberg (1846–1915) kirkollisena ja yhteiskunnallisena vaikuttajana, Hannu Mustakallio.

16.30–17.30 Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran sääntömääräinen kokous. Virallinen kokouskutsu dokumentteineen lähetetään sukuseuran jäsenille viimeistään kuukausi ennen sukukokousta.

17.30–18.30Päivällinen noutopöydästä

18.30–20.00Ohjelmaa, illanvietto: Paneelikeskustelu ”Mitä suku ja sukuseura merkitsevät minulle”. Mahdollisuus esittää vapaamuotoisesti sukuun liittyviä muistoja. Ota etukäteen yhteyttä Hannu Mustakallioon.

20.00–20.30Päätöskahvit

20.30–21.00Iltahartaus ja päätössanat

 

Lämpimin sukuterveisin

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura
c/o Valovuodentie 6, 80170 Joensuu

Hannu Mustakallio, puheenjohtaja (perhe.mustakallio@kolumbus.fi, puh. 040 531 3214)
Katariina Mustakallio, varapuheenjohtaja (katariina.mustakallio@tuni.fi)
Marja Heimonen, sihteeri (marja.heimonen1@gmail.com)
Kari Mustakallio, rahastonhoitaja (kari.j.mustakallio@kolumbus.fi)
Leena Carpén, hallituksen jäsen (leena.carpen@vtt.fi)
Tom Krusius, hallituksen jäsen (tom.krusius@pp.fimnet.fi)
Martti Mustakallio, hallituksen jäsen (martti.mustakallio@gmail.com)
Sanna Vuornos-Visto, hallituksen jäsen (sanna.vuornos@helsinki.fi)

.