.

Henrik ja Laura – Kyläooppera Säräisniemellä 08/2017

Kuvakooste

Tässä kuvakoosteessa on 99 still-kuvaa. 
Olen (Kari J.) kerännyt tähän osioon yksittäisiä kuvaruutuja Martti-serkkuni ja itse ottamistani materiaaleista. Enemmistö kuvateksteistä ovat suoria lainauksia esityksen vuorosanat-tiedostosta, joka löytyy tästä linkistä: Pilvipalvelu (siellä 40 Jäsenet/Kyläooppera 2017_08_17).  Tämä linkki on myös kotisivujen etusivulla.

Kuvatiedostoja on kaksi:
A) Yllä mainitussa Pilvipalvelussa on "pelkkiä kuvia"
B) Alla olevan Hannu Mustakallion kuvasta aukeavassa tiedostossa on kuvatekstein varustettuja hieman korkealaatuisempia kuvia. Nämä kuvat olen valinnut kuvat siten, että näkyvä tilanne on mahdollisimman luontevasti  kytköksissä kuvatekstiin, joka on suora sitaatti käsikirjoitukseen.

Suuri osa kuvista ovat kuvakaappauksia kolmesta tilaisuudessa otetusta videosta. Näin siksi, että kuvausta suunniteltaessa tilaisuuden taiteilijat esittivät toiveen salamavalon käytön välttämisestä ja pidättäytymistä nykyaikaisen järjestelmäkameran käytöstä peilin selvästi kuultavan läpsähdysäänen vuoksi.
Monet kuvat ovat voimakkaita osasuurennoksia, jolloin tarkkuus ja valotus eivät ehkä ole aivan kohdallaan ja laatu on facebook-tasoa. Olin tästä tietoinen kuvia valitessani. Tavoitteena on ollut "tilanteen hengen tallentaminen" korkean taiteellisen ja teknisen tason sijaan. 
Olemme siis  Pilvipalveluun tallennettujen kuvien lisäksi koonneet tämän alla olevan, kronologisesti tapahtumia seuraavan kuvakoosteen kuvateksteineen, joka alkaa alla olevasta Hannu Mustakallion kuvasta.

Käyttöohje

Hannu Mustakallion saarnatuoli-kuvaa napauttamalla kuva suurenee.  Kuvan laidassa olevilla nuolilla voit siirtyä eteen tai taakse. Se onnistuu myös tietokoneen näppäimistön nuoli oikealle ja nuoli vasemmalle-näppäimillä.
Valkea kuvateksti on mustassa palkissa. Sen saat esiin napauttamalla kuvaa kursorilla tai tabletti-koneessa sormenpäällä. Nettiyhteyden ollessa heikon, kuvien latautuminen  saattaa kestää useita sekunteja.
Kuvateksti skaalautuu kuvan rajauksen ja  kuvaruudun leveyden mukaan, joten pienellä ruudulla teksti saattaa peittää isonkin osan kuvasta. – Kokemukseni mukaan näitä sivuja voit selailla myös tabletilla ja kännykällä. 

Kuvaa napauttaessa siihen ilmestyy kuvateksti. Sen voit poistaa kuvaa udelleen napauttamalla.   Kuvan oikeassa yläreunassa olevan ruksin napautus palauttaa sinut Kuvakooste-sivuston alkuun.

.