Ajankohtaista

Päiväys kappaleen ylärivillä viittaa ko. tekstin julkaisupäivään.

12.6.2021
11.6.2021 sukuseuran hallituksen toimesta lähetettiin sähköinen kysely kaikille sukuseuran jäsenille, joiden sähköpostiosoite oli tiedossa.
Tarkoituksena on selvittää sukuseuran jäsenten näkemyksiä seuraavan sukukokouksen pitopaikasta ja ohjelmasta sekä jäsenten mielipiteitä sukuseuran toimintaan liittyvistä asioista.

12.6.2021
Mustakallion suvun isälinja ja Grekulan sukuhaara
Mustakallion ja Grekulan suvuilla on yhteinen kantaisä. Perinteisen sukututkimuksen mukaan hän on Mikko Henrik Grekulan ja Henrik Schwartzbergin isä Jaakko Henrikinpoika Mustakallio. 
Nyt tämä on varmistettu myös DNA-testillä.
Tarkempaa tietoa asiasta Pilvessä 

28.4.2021
Mustakallion isälinjan selvittämiseksi Henrik Schwartzbergin lapsenlapsenlapsenlapsesta tutkittiin Y-DNA-67- ja Big-Y-testit. 
Tulokset vahvistavat perinteisellä sukututkimuksella saatuja tuloksia siitä, että Henrik Schwartzbergin isoisänisä, Olof Jönsinpoika Lindblad, on tullut Keski-Ruotsin Vesterbottenista Keski-Pohjanmaalle, Pyhäjoelle 1730-luvulla.
Henrik Schwartzbergin isälinja on dokumentoitu (Henrik + 3 sukupolvea).
Tarkempaa tietoa sivulla "Sukututkimus"

28.04.2021
Katarina Östenintytär Sursillin mtDNA:n haploryhmä on selvitetty.
MtDNA-tulos varmistaa Katarina Östenintytär Sursillista lähtevän äitilinjan Laura Schwartzbergin tyttärentyttärentyttäreen.
Tarkempaa tietoa sivulla "Sukututkimus"

28.4.2021
Kotisivujen sivulle "Sukututkimus" on lisätty kuvaus geneettisestä sukututkimuksesta.

14.3.2021
Valokuvia pilvessä (vain jäsenille)
Pilveen on lisätty noin 400 valokuvaa suvun eri haaroista. (40 Jäsenet / Valokuvia)

15.2.2020
Sukukirjan ensimmäinen versio (Henrik ja Laura sekä 3 jälkipolvea) julkaistu.
Sukukirja löytyy pilvipalvelusta kansiosta: 40 Jäsenet / Sukutietoa / Sukututkimus
Linkki pilvipalveluun (vain jäsenille/kirjautuminen vaatii salasanan): Linkki

21.11.2019
Sukuseuran kokous pidettiin 17.8.2019 Helsingin Vuosaaressa
Kulttuurikeskus Sofiassa

Kokousmateriaali löytyy näiltä kotisivuilta: Sukukokoukset / 2019 Helsinki sekä sukuseuran pilvipalvelusta.
Kolmivuotiskaudeksi valitun hallituksen jäsenet löytyvä näiltä kotisivuilta: Sukuseura sekä pilvipalvelusta.

23.6.2018
Joh Mustakallion kirja Matka Jäämeren rannalle 

Johannes Schwartzbergin (käytti kirjailijanimeä Joh. Mustakallio) kirjoittama kirja on luettavissa Kansalliskirjaston ylläpitämässä Doria-palvelussa.
Pilvipalvelussa (40 Jäsenet/Kirjat Artikkelit) on linkki Doria-palveluun, mistä teos on luettavissa ja ladattavissa omalle koneelle. Lisäksi pilvipalvelussa on Hannu Mustakallion kirjoittama esittelyteksti ja liittänyt sen perään kirjoittamansa Joh Mustakallion kirjaa käsittelevän, noin 9 liuskaa pitkän jakson.
Tiedosto on melko suuri, avautuminen saattaa viedä jonkin aikaa.
Kirja on ladottu fraktuura-kirjasinta käyttäen. Vanhanaikaisen kirjasimen omaksumisen helpottamiseksi olemme liittäneet tähän linkkiin alkuperäisen Fraktuura-tekstin ja saman tekstin nykyaikaisin kirjasimin ladottuna.

20.5.2018
Joos Mustakallio – Lehtori ja lähetysjohtaja
Hannes Mustakallion kirjoittama  kirja Joos Mustakallio – Lehtori ja lähetysjohtaja  on nyt digitoitu ja julkaistaan kotisivuillamme  Hanneksen jälkeläisten luvalla.
Pilvestä löytyy myös ”Yhtä pyydän sulta”. Oke Jokisen kokoama radio-ohjelma Jooseppi Mustakalliosta, 1857-1923, runoilijasta ja lähetysjohtajasta. Ohjelmassa mm.haastatellaan varatuomari Martti V. Mustakalliota ja Katariina Mustakalliota.
Tässä linkki Pilvipalveluun, jossa on teos on luettavissa (40 Jäsenet/Kirjat ja Artikkelit).

Joulukuu 2017
Kyläooppera

Säräisniemen kirkossa esitettiin 17. – 20.8. 2017 musiikkinäytelmä Henrik ja Laura Schwartzbergin elämästä. Sen otsikkona on  yksinkertaisesti Henrik ja Laura. Tästä linkistä pääset Pilvipalveluun (siellä 40 Jäsenet/Kyläooppera 2017_08_17). 

29.5.2017 
Henrik ja Laura Schwartzberg. Elämänkuvaus
Sukuseuramme kotisivuilla on digitoituna Hannes Mustakallion (1887 – 1966) teos ”Henrik ja Laura Schwartzberg. Elämänkuvaus”, joka ilmestyi alun perin vuonna 1958. Jälkeläiset ovat ystävällisesti antaneet luvan digitointiin, josta on käytännössä huolehtinut  Martti Mustakallio.
Hannes Mustakallio oli Henrikin ja Lauran pojanpoika. Hänen isänsä oli lähetysjohtaja Jooseppi Mustakallio.
Hannes toimi muun muassa ylimääräisenä pappina Sörnäisten suomalaisessa seurakunnassa (1925 – 1940) ja Nivalan kirkkoherrana (1940 – 1952).
Henrik ja Laura Schwartzberg -teoksen avulla saamme runsaasti tietoja esivanhempiemme vaiheista. Teos on iästään huolimatta  säilyttänyt arvonsa myös kirkkohistoriallisena tutkimuksena.

Linkki Pilvipalveluun , josta teos löytyy (40 Jäsenet/Kirjat ja Artikkelit).

16.2.2017
Maria Schwartzberg
 oli sekä kuvataiteilija, että myös aikansa eturivin tekstiilitaiteilija. Katso Artikkeleita > Maria Schwartzberg > Maria tekstiilitaiteilijana.

28.1.2017
Rokua-kirja 
löytyy näiltä sivuilta. Siinä on sukukokouksen ohjelma ja esitettyjen alustusten tekstit, osin kuvitettuina. Mukana on myös laaja kirjo satunnaisia valokuvia ko. tilaisuudesta. Katso Sukukokoukset > 2011 Rokua/Säräisniemi > Rokua-kirja.

 

 

Huomaa

Näillä sivuilla on kahdenlaisia linkkejä, jotka molemmat ovat lihavoituja ja alleviivattuja.
Linkki 1   Sininen teksti. Linkki viittaa näillä kotisivuilla oleviin sivuihin, jotka aukeavat samalle välilehdelle.
Linkki 2  Vihreä teksti. Linkki viittaa jonnekin muualle kuin näille kotisivuille, nämä sivut aukeavat uudelle välilehdelle.

Merkittävä osa sukuseuran tuottamasta ja keräämästä materiaalista on sukuseuran pilvipalvelussa, johon on pääsy vain sukuseuran jäsenillä. Tarkemmin sivulla "Pilvi".

****************************************

Alla sukukirjan alkua.