Sukuseuran jäsenyys

Jäsenmäärä sukuhaaroittain

Sukuseuralla oli vuoden 2022 lopussa 96 jäsentä. He jakautuivat seitsemän sukuhaaran kesken seuraavasti: Gustaf (Kusti) 9, Maria 6, Henrik (Heikku) 4, Johannes 19, Jakob (Jaakko) 45, Hanna 5 ja Josef (Jooseppi) 8. Jäsenkunnasta puuttuu enää Kallen (Karl) haaran edustus.

Mitä jäsenyys merkitsee?

Olet osa vanhaa Mustakallion–Schwartzbergin sukua. Saat säännöllisesti tietoa suvun vaiheista ja sukuseuran toiminnasta. Voit osallistua joka kolmas vuosi pidettäviin sukukokouksiin. Voit kokea yhteenkuuluvuutta eri sukuhaaroihin kuuluvien kanssa ja edistää sukuidentiteettiä omassa perheessäsi.

Mitä jäsenmaksulla tehdään?

Hallitus toimii talkooperiaatteella. Sukuseuran asioiden hoitaminen vaatii kuitenkin myös taloudellista panostusta – ja ainoa lähde ovat jäsenmaksut. Kustannuksia aiheuttavat esimerkiksi Laura Schwartzbergin haudan hoito (Iisalmen vanhalla hautausmaalla), kirjanpito, omien kotisivujen ja pilvipalvelun ylläpito, Sukuseurojen keskusliiton jäsenyys sekä joka kolmas vuosi järjestettävän sukukokouksen järjestelyt. Tällä hetkellä keskitymme sukukirjan valmisteluun Henrikin ja Lauran jälkeläisistä, mikä myös vaatii varoja.

Kuka voidaan hyväksyä jäseneksi?

Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan sääntöjen mukaan hyväksyä jokainen 15 vuotta täyttänyt henkilö, joka polveutuu Henrik Schwartzbergista (1811 – 1857) ja hänen puolisostaan Laura Katarina Schwartzbergista (1816 – 1885), sekä jokainen henkilö, joka avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen kautta on liittynyt sukuun.

Sukuseuran varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä myös muu sellainen henkilö, joka on kiinnostunut sukuseuratoiminnasta.

Sukuseuran jäsenet hyväksyy hallitus.

Jäsenmaksu

Sukuseuran jäsenmaksu vuonna 2023 on täysi-ikäisiltä 25 euroa ja 15 – 17-vuotiailta 10 euroa vuodessa. Voit maksaa sen samalla kun anot jäsenyyttä.

Jäsenmaksu maksetaan Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran tilille:
OP FI57 5236 0420 2375 18
Viitenumeroa ei ole, mutta merkitse Viesti/tiedonantoja-kohtaan: Jäsenmaksu 20xx + nimi (nimet) ja sukuhaara/sukulinja.

Säännöt

Alla linkki sääntöihin  
Säännöt  

Rekisteriseloste

Alla linkki Rekisteriselosteeseen, josta selviää, mitä tietoja jäsenestä tallennetaan ja mihin tietoja käytetään.
Rekisteriseloste

****************************************

 

 

Näin haet sukuseuran jäsenyyttä

Lähetä sähköposti joko sukuseuran sihteerille Marja Heimoselle (marja.heimonen1(ät)gmail.com) tai puheenjohtajalle Hannu Mustakalliolle (perhe.mustakallio(ät)kolumbus.fi) sukuhaarasi mukaan seuraavasti:

  • Kustin (Gustafin), Marian (Malkki), Henrikin (Heikun), Johanneksen, Kallen (Karlin), Hannan (Riihikallio) ja Joosepin (Josef) sukuhaaroihin kuuluvat Marja Heimoselle
  • Jaakon (Jakobin) sukuhaaraan kuuluvat Hannu Mustakalliolle
  • Merkitse viestin otsikoksi: Sukuseuran jäsenyys
  • Samaan viestiin voi sisältyä useita saman perheen anomuksia (esimerkiksi puolisot). Tällöin pyydetyt tiedot ilmoitetaan erikseen kaikista jäsenyyttä anovista.
  • Ilmoita kaikki etunimesi ja sukunimesi (myös mahdollinen entinen sukunimi) ja syntymäaikasi. Sekä lisäksi posti- ja sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi.
  • Ilmoita sukulinjasi, jonka kautta kuulut Henrikin ja Lauran jälkeläisiin (myös naislinjat otetaan huomioon). Ensimmäiseksi tulee siis joku Henrikin ja Lauran lapsista: Kusti, Maria (Malkki), Henrik, Johannes, Jakob (Jaakko), Karl (Kalle), Johanna (Hanna, Riihikallio) tai Josef (Jooseppi). Nimeä tämän jälkeen ne esi-isäsi tai -äitisi (tai puolisosi), joiden kautta sukulaisuus on periytynyt sinulle. Ilmoita aina asianomaisen sukunimi (myös mahdollinen entinen sukunimi). Esimerkki: Jaakko – Johannes Jaakko Mustakallio – Lauri Mustakallio – Hannu Mustakallio (jonka puoliso Leena Mustakallio o.s. Huhtinen).
  • Jos olet Facebookissa, niin ilmoita haluatko tulla kutsutuksi sukuseuran suljettuun Facebook-ryhmään?

*******************************

 

Lo.

lo