.

Henrik 200 v

Kesällä 2011 tuli kuluneeksi 200 vuotta Henrik Schwartzbergin syntymästä.
6. – 7. 2011 Rokuan Health & Spa -kylpylähotellissa Utajärvellä pidettiin Henrik 200 v. -tapahtuma, joka järjestettiin Henrik Schwartzbergin elämäntyön muistamiseksi ja kunnioittamiseksi. Samassa yhteydessä pidettiin myös Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran perustava kokous.
7.8 2011  Säräisniemen kirkossa pidettiin muistomessu. 

 8513 AA Samin saarna       

 

Pastori Sami Mustakallio
Saarna Säräisniemen kirkossa 7.8.2011.

Rabbi, on hyvä että  me olemme täällä. Mitähän tämä kirkko, nämä seinät kertoisivat jos pystyisivät monen sadan vuoden ajalta kirkastussunnuntaina 2011 sunnuntaina, jona Luther lausuisi , itse uskossa Kristus on läsnä.

Rabbi, on hyvä että me -  juuri sinä ja minä olemme täällä, ei suinkaan sattumalta, vaan tarkoituksella. Itse usko luo meille hyvyyden tähtäyspisteen, joka on viime aikoina ollut kadoksissa, kuten Norjan surmateot osoittavat. Hiljentykäämme kuulemaan hetki urkuja.

Kuluneena viikonloppuna on perustettu sukuseura, sukuseurojahan on monia, mutta Raamatusta löydämme kohdan, jonka mukaan Herramme tulisi olla huoneenrakentamisessa läsnä.
Suunnittelemmeko, rakennammeko ja uurastammeko siis turhaan, ellei Heramme ole läsnä.

On kyllä puhuttu siitäkin onko ihminen oman onnensa seppä vai onko hän kuin lintu, joka polttaa siipensä.

Menestyvinä kuin myös menettäneinä olemme Jumalan rakkauden tähtäyspisteessä, Jumala loistaa valona myös kuoleman kohdatessa ei ole varjoa ilman valoa.

Toinen  taas on lähimmäisenrakkaus. Kantakaa toistenne taakkoja niin te täytätte Kristuksen lain ei saa jäädä lauseeksi.

Valitettavasti kilpajuoksua käyvät itserakkaus  lähimmäisenrakkauden kanssa.

Kirkas peili, kuvastinkin, voi yhtäkkiä särkyä  jääkö Kristus silloin pimentoon ja seurakunta tunteeko yksinäisyyttä iloineen sekä  murheineen.

Usko, se  voi olla luja tai vähäinen, mutta silti itse uskossa Kristus on läsnä armahtavana, rakastavana ja anteeksiantavana.

Armo, onko tuo vaikea käsittää juuri näinä aikoina, jolloin miksi-kysymykset ovat ajatuksissamme. Kuinka katsoa varjosta valoon, jos on vaikeaa.

Ja kuitenkin jokainen syntyvä lapsi antaa toivoa, jokainen solmittu avioliitto tulevaisuutta ja toisaalta kuolema iankaikkisen elämän varmuuden.

Kristuksen kirkkaus ei tunne varjoa, ihmisen syntiinlankeemus on varjo jonka kirkkaus poistaa.

Emme ole joko syntisiä tai vanhurskaita vaan olemme niitä yhtä aikaa.

Kirkastusvuori pimeyden ja ahdistuksen keskellä, keskikesää muistellessa  missä tuo kirkastusvuori on sinulle tänään  meille, käydessämme ehtoollispöytään meille, joille sanotaan Kristuksen ruumis ja veri meidän puolesta annettu ja vuodatettu.

Totisesti itse uskossa Kristus on läsnä. Amen.

 

* * * * * * * ** 

Messun jälkeen Säräisniemen Martat tarjoilivat kirkkokahvit.

                                                                          Messun jälkeen Säräisniemen Martat tarjoilivat kirkkokahvit.

.