laura-200-purple

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura ry. Sukukokous Helsingissä 6.8.2016.

Päätössanat

Hannu Mustakallio

Rakkaat sukulaiset!

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseuran ensimmäinen sukukokous on päättymässä. Olemme tämän päivän aikana eri tavoin voineet tutustua sekä juhlavuottaan viettävään kantaäitiimme Lauraan että toinen toisiimme. Niin kuin tämän päivän aikana on todettu, meitä ei olisi ilman Lauran elämää emmekä me olisi voineet tänään kokoontua yhteen, ellei Lauraa olisi ollut olemassa

Samalla kun olemme tutustuneet Lauran elämänvaiheisiin sen tiedon mukaan, joka meille on hänestä välittynyt, olemme voineet jokainen muodostaa hänestä oman käsityksemme. Vaikka hän eli aivan toisenlaisena aikana kuin nykyaika on, voimme vieläkin ihailla sitä miten hän selviytyi monesti vaikean Henrikinsä ja suuren lapsilaumansa kanssa. Hänen elämänsä tarjoaa esimerkin myös siitä, kuinka tärkeitä ystävät ja sukulaiset voivat aivan konkreettisesti olla, myös silloin, kun on kysymys elämän perusedellytyksien turvaamisesta.

Toivottavasti olemme myös täyttäneet sen tavoitteen, että olisimme oppineet tuntemaan toisiamme entistä paremmin ja että olisimme saaneet lisää kipinää sukumme perinteiden vaalimiseen ja tunnetuksi tekemiseen oman sukuseuramme välityksellä. Monien mullistusten keskellä on hyvä, että voimme rakentaa omaa sukuidentiteettiämme – tiedämme itse kukin, kenestä olemme lähtöisin ja mistä olemme kotoisin.

Haluan kiittää lämpimästi sukuseuran hallituksen jäseniä, jotka ovat kanssani valmistelleet ja toteuttaneet tämän päivän. Kiitän myös kaikkia muita, jotka ovat antaneet oman panoksensa yhdessäoloomme ja virallisten kokousasioiden käsittelyyn puheenjohtajana  toiminutta Marttia, Sami-pappia ja nuoria muusikoitamme unohtamatta. Myös musiikin harrastaminen sukumme piirissä on osaltaan Lauran perintöä, vaikka myös Henrik tuli jo ylioppilasaikanaan tunnetuksi paitsi ”hupaisena toverina” myös laulajana, joka ”takertui” harrastukseensa eräiden arvioiden mukaan jopa ”liiallisesti”.

Lämmin kiitos teille jokaiselle, jotka halusitte osallistua tähän sukukokoukseen, osa pitkänkin matkan päästä. Sukuseuran hallitukselle on hyväksytty toimintasuunnitelma, joka ulottuu kolmen vuoden päähän, seuraavaan sukukokoukseen saakka. Toivon, että teillä on vietävänä hyviä terveisiä kaikille läheisillenne. Antakaa myös palautetta toiminnastamme.

Tavataan viimeistään kolmen vuoden kuluttua!