laura-200-purple

 

Henrik ja Laura Schwartzbergin sukuseura ry. Sukukokous Helsingissä 6.8.2016.

Onnistunut sukukokous Helsingissä 6.8.2016

Referaatti, Kari J. Mustakallio

Lauantaina 6.8.2016 kokoonnuimme Hotelli Haagaan yli viidenkymmenen sukuseuran jäsenen voimin sukuseuramme toiseen sukukokoukseen.

Hotellin aula oli viritetty Laura 200 v. -henkiseksi lukuisin opastein. Sisääntulotilan tunnelman kruunasi jättikokoinen Lauran valokuva mustavalkeana julisteena.

Aloitimme hieman ennen kello kahtatoista brunssilla, joka oli varsin runsas ja maukas. Vajaa vuosi sitten uusittu ravintola oli viihtyisä ja toimiva. Jo ruokapöydässä itse kullekin avautui tilaisuus solmia uusia sukulaissuhteita. Juuri tätä Hannu kutsukirjeessään ja tervetuliaispuheessaan tarkoitti, kun hän kannusti itse kutakin solmimaan vähintään yhden uuden sukulaissiteen. Uskallanpa veikata, että useiden kohdalla niitä syntyi moninkertaisesti, sen verran intensiivistä seurustelu näytti olevan etenkin väliajoilla.

Ohjelman mukaisesti sukuseuran esimies, puheenjohtajamme Hannu lausui avajaissanat. Hän kertoi mm. sukuseuran syntyajoista, joka sijoittuu n. 3 vuotta Rokuan sukukokousta edeltävään aikaan. Aikajanaa seuraten hän muistutti mieliimme, miten pidimme perustavan kokouksen Rokualla.

Myöhemmin seura rekisteröitiin ja varsinainen toiminta nytkähti käyntiin. Hallitus on kokoontunut Helsingissä tarpeen mukaan. Jäseniksi haluavat lähettivät liittymismaksun yhteydessä selvityksen sukutaustastaan ja hallitus kokouksessaan tarkisti taustan ja hyväksyi hakemukset. Tällä tavoin jäsenmäärämme karttui ja on nyt yli 80. 

Pian alettiin suunnitella v. 2016 sukukokousta, avattiin Facebook-sivu, lähetettiin jäsenkirjeitä ja kotisivut otettiin käyttöön. – Mitkä mainiot informaatiokanavat!

Seuraavaksi ohjelmassa oli Hannun esitelmä Laurasta. Perusteellinen kolmen vartin luento esiäidistämme. Syksyn aikana tallennan esitelmän kotisivuillemme Esitelmät-välilehden kohdalle.

Laura oli teemana myös Katariinan ja Marjan esityksissä, joiden jälkeen oli paneelikeskustelun vuoro. Siinä mukana olivat seuran hallituksen jäsenet Katariina ja Marja sekä toinen Marja, jonka tapasimme nyt ensi kertaa. Hän tuli Övertorneålta, Ruotsista, Jaakon sukuhaaraa hänkin, ja kertoi myös muiden naisten panoksesta sukumme vaiheissa. – Myös näihin esityksiin palaan kotisivuillamme tuonnempana.

Tauon jälkeen pidimme sukukokouksen, puheenjohtajana Martti Mustakallio (Jaakon sukuhaara). Hänet myös valittiin uuteen hallitukseen. Toiseksi uudeksi jäseneksi valittiin Tom Krusius (Johanneksen sukuhaara). Puheenjohtajana jatkaa Hannu Mustakallio, varapuheenjohtajana Katariina Mustakallio sekä muina hallituksen jäseninä Leena Carpén (Maria), Marja Heimonen (Johannes), Kari Mustakallio (Jaakko) ja Sanna Vuornos-Visto (Johannes).

Päivällisen jälkeen Haaga-salissa Hannu ja Marja jututtivat yleisöä. Nousimme vuorotellen ylös sukuharoittain ja ikäryhmittäin, kotipaikkakunnittain yms. Totesimme mm. että Jaakon jälkeläisten joukko on monilukuisin ja seniori-ikäiset ovat lukumääräisesti niskan päällä. – Siihen yksi jäsenistämme oli jo aikaisemmin vuosikokouksessa kiinnittänyt huomiota.

Hannu myös toteutti pari pikahaastattelua ja tenttasi, kuinka hyvin Laura ym. muut esiäitiemme ja -isiemme nimet ovat säilyneet käytössä nykysukupolville.

Tämän session kohokohta oli Talonpoika Lallin ja Hegulin esittämät räppikappaleet. Teemoina olivat Lappi, Äiti ja Schwartzbergit, joista kaksi viimeksi mainittua olivat ensiesityksiä. Nuo pojat ovat varsinaisia virtuooseja, Jaakon haarasta tietenkin.

Aplodeista päätellen sanoma ja esitystapa upposi kuulijakuntaan siitäkin huolimatta, etteivät kovinkaan monet paikalla olleista varmaankaan  viritä kotiradioitaan oikopäätä räppikanaville.

Iltakahvin jälkeen Sami ja Sanna vetivät iltahartausosuuden Hannun esittäessä päätössanat.

Seuraava kokoontuminen on kolmen vuoden kuluttua. – Hallitus mieluusti vastaanottaa palautetta nyt koetusta ja kartoittaa tarkalla korvalla kuunnellen jäsenien toivomuksia. Tällä kertaa osallistujat olivat päävoittoisesti eteläisimmästä Suomesta. Mielellämme soisimme vahvan Pohjanmaan klaanin olevan mukana runsaslukuisesti seuraavassa kokoontumisessamme kuten Rokualla. He tulevat ydinalueeltamme. Juuri sieltä, mistä suku on lähtöisin.

Kiitos hyvästä yhdessäolon hengestä kaikille paikalla olleille jäsenille ja esiintyjille sekä myös seuran hallitukselle tilaisuuden junailusta. Ja kiitos myös Hotelli Haagan väelle. Mielestäni he loivat meille erinomaisen ympäristön ja palvelukonseptin, mikä mahdollisti sukukokouksen kaikenpuolisen onnistumisen.

Tavoitteenamme on laatia tämän kokouksen sisällöstä samantapainen kokonaisuus, joka kotisivuillamme löytyy Rokuan kokouksesta. Palaan asiaan alkusyksystä.

Muistiin merkitsi

Kari J. (Henrik – Jaakko – Johannes Jaakko – Usko), Kirkkonummi