Henrik ja Laura kyläooppera  8/2017

Elokuun 18. – 20. päivinä 2017 Säräisniemen kirkossa, Vaalassa esitettiin kyläoopperaksi nimetty musiikkinäytelmä Henrik ja Laura. Esityskertoja oli kaikkiaan kuusi ja yleisömenestys oli hyvinkin kiitettävä. Tilaisuuden tuottajan ja taiteellisen johtajan, Helena Vähäsarja-Haatajan mukaan konserttivieraita oli kaikkiaan 750 - 800 henkilöä.

Esitys koostui 13 kohtauksesta. Kukin niistä kertoo pienen otteen Henrikin ja Lauran elämästä draaman ja musiikin keinoin. Esityksen ohjaaja Pauli Haataja oli sijoittanut esityksen kohtaukset kirkon keskikäytävän ja alttarin väliselle alueelle. Esitykseen sisältyi laulu- ja puherooleja sekä urku-, piano- ja viulumusiikkia. Jokaisessa kohtauksessa oli mukana myös kertoja, joka taustoitti tapahtumia lyhyin puheenvuoroin.

Kyläoopperan pääosissa esiintyvät oopperalaulaja - laulunopettaja Riku Pelo Henrikin roolissa ja Lauraa esitti laulunopettaja Katri Kantola. Kuorossa ja pienemmissä näyttelijän rooleissa oli mukana kymmenkunta henkilöä (nimet löytyvät pilveen tallennetusta ohjelmalehtisestä). Monet heistä olivat esiintyneet aikaisempina kesinä esitetyissä musiikkinäytelmissä, joissa pääosassa on aina joku kainuulainen merkkihenkilö.

Kyläooppera-tiedostoja on useita, joten ensin kannattaa tutustua  yllä mainittuun PDF-tiedostoon / linkkiin "Kyläooppera Henrik ja Laura". Sen alussa on pilveen tallennettujen tiedostojen sisällysluettelo ja lopussa on suppeat käyttöohjeet eri tiedostoille.

Still-kuvat ja kuvatekstit
Tietoa suvusta > Henrik ja Laura -kyläooppera -sivulta löytyy tilaisuudesta otettuja still-kuvia kuvateksteineen. Kuvatekstit ovat suoria lainauksia  esityksen käsikirjoituksesta. Tervetuloa tutustumaan!

Kyläooppera Henrik ja Laura Käsiohjelma

Alla esite

 

Kyläoopperamateriaali

Kyläoopperasta on materiaalia kahdessa paikassa.

Pilvi
Täydellinen materiaali on sukuseuran pilvessä, alla linkki sisällysluetteloon.
Henrik ja Laura kyläooppera Sisällysluettelo

Pilvessä olevaan materiaaliin on pääsy vain sukuseuran jäsenillä.
Kyläooppera pilvessä

Kuvakooste
Alla oleva kuvakooste on kenen tahansa katseltavissa.
Kyläooppera Kuvakooste

Alla oleva kuvaa suurena: Linkki kuvaan  

Loppukuoro "Herraa hyvää kiittäkää" alkaa alkaa Lauran sooloesityksenä, johon muut laulajat liittyvät itensiteettiä jatkuvasti lisäten. Applodien jälkeen: KUORONJOHTAJA – Laulamme lopuksi Risto Vähäsarjan Oulujärvi-hymnin. (Kuoro laulaa, yleisö yhtyy viimeiseen säkeistöön. – Tilaisuus päättyy.)